Nyhet! Enskilda sessioner Soundhealing med Gong & Kristallskålar

Enskilda sessioner i soundhealing med gong & kristallskålar. Kan även kombineras med Reikihealing.

Mer info inom kort

Festival Joyintogether From Me to We 14-16/8-2020

Sat Nam dear ones 💚

💥 YES 💥 👇

Festivalen kommer att bli av med max 50 personer (om det fortfarande är riktlinjerna angående corona) i Augusti.

Detta innebär att det finns 27 platser så boka din plats nu 💚

Biljettpris 1500:- för alla 3 dagarna!!! 💥💥💥
I priset ingår deltagande i samtliga aktiviteter, frukost, lunch och middag. Maten är vegansk/vegetarisk och toppklass.
Det går köpa endagsbiljett också för en kostnad av 500;- , samma sak här...alla evenemang och mat ingår.

Du anmäler dig till bastenaandrum@outlook.com senast 31/7-20
I anmälan lämnar du dina kontaktuppgifter och hur många ni kommer, vilka dagar och hur många måltider ni deltar i.
Vi nås för frågor på 0736158870 och på ovanstående mejl.

Betalning via swish till 1233579034, inbetalning = bekräftad bokning

Det blir en hejdundrande festival med många härliga workshops, underbara, kunniga och proffsiga workshophållare.

Spelar du något instrument? Ta med dig det, det kommer finnas utrymme för spontana "jammings".

Vi har fått världens bästa kock Ransher Kaur som lagar underbar vegetarisk/auyrvedisk mat.
Ransher kommer för att förse oss med fin och clean mat alla dagarna!!

Du bor i tält och har allt vad du behöver med dig. Tält, sovsäck...Yogamatta, något att sitta på, en varm filt.
Du behöver också ha med dig kåsa/ drickdon, bestick, kniv, gaffel och sked.

Standarden är enkel, det kommer finnas hygienfaciliteter. Bajamaja och tvätttunnor.

Vill du bo på annat sätt ordnar du själv med det. Det finns lite olika alternativ runt om kring. Hör av dig till oss så tipsar vi.

Sat Nam/ Atma & Stefan

FESTIVALPROGRAM 👇💚

OBS: Tiderna är ca tider och vi förbehåller oss rätten att ändra programmet vid behov 💚

FREDAG 14/8-20 💥💚💥

Incheckning från 12.00-15.00
Lunch 13.00-14.00
Samlingsceremoni och kirtan med Joakim Nörler 15.30-17.00
Kvällsmat 17.00-18.00
Soundhealing med Atma & Camilla 18.30-21.00
Häng runt elden från 21.00 och så länge man vill och orkar

LÖRDAG 15/8-20 💥💚💥

Aqurian Sadhana med Atma & Atefeh 06.00-08.30
Frukost 09.00-10.00
Shaktiyoga med Fatima 10.30-12.00
Samayoga med Gilla 10.30-12.00
Lunch 13.00-14.00
Tantra för nybörjare & nyfikna med Anna 14.30-16.30
Trumcirkel med Rigmor 16.30-18.30
Shamanic shaking med Fatima 17.30-18.30
Qi gong med Stina 17.30-18.30
Sen kvällsmat 18.30-19.30
Konsert med Sat Sisters 20.00-22.00

SÖNDAG 16/8-20 💥💚💥

Aquarian sadhana 06.00-08,30
Frukost 09.00-10.00
Breathwalk med Johanna 10.00-11.30
Balancedance med Anira 10.00-11.30
Wombhealing med Sat Sisters 11.30-13.30
Lunch 13.30-15.00
Avslutningskonsert och ceremoni med Walk on waves 15.00-16.30


FESTIVAL KOCK 💚
- RANSHER KAUR JOHANSSON

Ransher har under de senaste 10 åren kockat på olika kurser och retreats. Hon utgår från Molkom i Värmland och tar uppdrag runt om i landet! Ransher har alltid älskat att lagat mat, odla och ta till vara det naturen ger. Efter en tids sjukdom hittade hon Ayurvedan och Kundaliniyoga som idag är hennes ”vandringsstav” i livet! Ayurveda som hjälpt henne att gå från sjukdom ( endometrios) till ett liv utan symtom. Matlagningen görs med så färska ekologiska varor som möjligt behandlade med stor kärlek för att ge en smaksensation när det äts. Ransher ser fram emot att serva er med godaste maten under festivalen.


PROGRAMINNEHÅLL👇 

 

KIRTAN OCH ÖPPNINGSCEREMONI 💚

- JOAKIM NÖRLER

Joakim fann vägen till mantrasång via en enkel bilolycka som gav en whiplashskad som i sin tur ledde honom till kundaliniyogan. I kundaliniyoga är mantrasång en viktig och stor del av praktiken. Musik har alltid varit en stor del av hans liv och som ung drömde han om att bli rockstjärna, men livet ville annat och gitarren hamnade längst in i garderoben. För några år sedan var det dags för Joakim att återigen plocka fram gitarren.
Mantra/chanting används inom yogan som en väg till avslappning och att få kontakt med vår innersta kärna. Mantrasång hjälper oss också att öppna upp våra hjärtan och finna en djupare mening i livet.
Texterna kan vara svåra och inte alla känner sig bekväma med att sjunga. Kom då ihåg att det räcker att lyssna och nynna med. Även att bara tänka mantrat för sig själv ger effekt. Viktigt är också att förstå att det är inte hur det låter utan att det är vibrationerna från ljuden/ chantingen/ sången som ger effekt i vårt system.


TRUMCIRKEL MED RIGMOR SÄFSTEN 💚

- TEMA HEARTBEATS

Trumcirkel för både män och kvinnor. Ta med dig din trumma, det kommer att finnas ett par till låns.
Här finns jag en kvinna och gudinna mitt i livet. Jag har utforskat spirituella vägar sedan tonåren. Meditation har funnits med hela livet och den tantriska vägen har under det senaste decenniet gett mig många rikedomar och insikter. Tillsammans med Sara Shen Otnes håller jag kvinnocirklar i Ängelholm utifrån Chameli Ardaghs Temple practice Guide.
Välkommen vem du än är att tillsammans med mig utforska trummans slag i cirkel en stund. Du kommer bli guidad att både låta din trumma ta in och att ljuda själv.
Varmt välkommen!

SOUNDHEALING 💚

- ATMA & CAMILLA

Vi välkomnar dig till en magisk Soundhealing.
Till vibrationerna och ljuden från bland annat gong & Kristallskålar tar vi dig ut på en resa långt in i dig själv.
De helande läkande vibrationerna från våra instrument luckrar upp, löser upp och frigör eventuella blockeringar i såväl din fysiska som emotionella kropp.

Atma som äger och driver Bastena Andrum & Yoga By är Healer, Internationellt certifierad Kundaliniyoga/ meditationslärare, Gongspelare, Mediyogalärare och Mindfulnessinstruktör.

Camilla ger ljudhealing/meditation med en naturlig klangsten av Syenit och sex kristallskålar. Hon driver företaget Din Egen Kraft i Halmstad där hon och erbjuder massage och Transfigura kroppsterapi. Camilla har utvecklat en speciell känslighet att känna in vad din kropp är redo att släppa. Varje ljudmeditation blir därför en unik resa för varje ny grupp. Upplev djupgående transformation till avslappnande och läkande ljudfrekvenser.
Varmt välkommen!

SAT SISTERS 💚

-MANTRAKONSERT

Sat Sisters is a mantra band consisting of four women that has been playing together since summer 2017, performing mostly mantras from the kundaliniyoga tradition, but also mantras in sanskrit and own written material.
As the band name implies, Sat meaning Truth, the Sat Sister's mission is to spread and awaken the truth that cannot be spoken or described, but only directly felt and expressed. Following the path of love, Sat Sisters wishes to help the listener to dive deep within, connecting to your inner essence.
Sat Sisters has been playing at different yoga and meditation retreats and festivals such as Ängsbacka yoga festival.

WOMBHEALING 💚

- SAT SISTERS

Vi samlas i cirkel för att tillsammans öka vår närvaro och medvetenhet kring livmodern. Denna kraftfulla plats har förmågan att skapa liv i olika former och är starkt kopplad till vår kreativitet.

Vi samlas för att läka våra individuella och kollektiva sår, genom att möta, tillåta och acceptera alla känslor precis som dem är. Vi samlas för att öppna upp för den kraft vi alla har inom oss, oavsett om du har en fysisk livmoder eller inte.

Genom enkla övningar och guidade meditationer går vi djupare in i oss själva.
Cirkeln håller för allt som behöver finnas i stunden, allt som sker där stannar också där. Genom systerskap kan vi läka tillsammans och komma in i vår kraft! Varmt välkommen in i cirkeln!

BALANCE DANCE 💚

- ANIRA MÖLLER

I Balance Dance inbjuder Anira dig till att med hjälp av din egen kropps fria uttryck, varande och rytm, landa djupare in i dig själv, din själs längtan, din inre sång, rörelse och ditt autentiska uttryck och kraft. Den här formen av frigörande dans skapades genom Anira Möller för 10 år sedan som ett redskap för människor att integrera och balansera den fysiska verkligheten med den esoteriska i sin fysiska kropp. Inga förkunskaper krävs. Alla kan det här naturligt. Räkna med en livsbejakande mix av djup meditation, extatiskt lustfyllt disco, poesi och terapi.
Anira Möller är Frigörande Dansledare, livsinspiratör, terapeut, healer och coach inom personlig utveckling och tantra. Hon använder bland annat vägledning genom rörelse/ dans och mindfulness som ett integrerande verktyg för människor att lyfta sig över sina begränsningar, öppna upp sitt naturliga flöde, hitta hem i kroppen och bli ett med det som är deras sanna natur! Läs mer om hennes verksamhet på www.levaverkstan.se eller www.beflownow.com.

TANTRA FÖR NYBÖRJARE & NYFIKNA 💚

- ANNA TORSDOTTER

Varmt välkommen att prova på tantra, möt dig själv och andra i närvaro och medvetenhet. Du får nycklar som du kan börja använda på en gång för ett mer tantriskt liv. Självklart ingår också grundläggande kunskap i tantrisk beröring. Övningarna anpassas efter de som kommer. Alla övningar är påklädda.
Anna Torsdotter gick sin första Tantrakurs 2009 och har sedan dess levt och verkat för att fler ska upptäcka det magiska med tantran, eftersom det gjort sådan stor skillnad i hennes eget liv. Hon är Sexsibilitycoach och Tantraterapeut

SAMAYOGA 💚

- GILLA TÖRHAGEN

Sama betyder balans och samayoga är en mjuk form av hatayoga med inslag av qi gong och lite kundaliniyoga som guidas intuitivt från hjärtat. Det är en djupgående och unik form av yoga med en tillåtande attityd som lär oss att tycka om och uppleva livet precis som det är här och nu. Den balanserar kropp, sinne och själ och ger den stabilitet vi behöver för att möta livets förändringar från en plats av tillit, acceptans och kärleksfullhet. Klassen kommer vara en kombination av ett flöde genom fysiska positioner tillsammans med andning, meditation och mantran. Den passar både dig som är nybörjare och dig som utövat yoga länge.

Gilla Törhagen är utbildad yogalärare inom flera olika yogaformer och håller klasser i kundaliniyoga, medicinsk yoga och samayoga. Gilla är beteendevetare med ett stort intresse för friskvård och hälsa.

BREATHWALK 💚

- JOHANNA HELLEN

Breathwalk är kundaliniyogans gående meditation som görs ute i naturen. Vi samlas utomhus, gör några stående yogaövningar och ger oss sedan ut på en ledd gående meditation där vi praktiserar medveten närvaro i samklang med naturen. Teknikerna vi kommer använda ger dig kontakt med din andning, energi och balans i kropp, själ och sinne! Breathwalk är ett underbart sätt att uppleva både naturen och din egen sanna essens! Välkommen!

Johanna är en erfaren och härlig kundaliniyogalärare. Hon håller till i Göterborg och har klasser bland annat på Hagabadet och Systerknuten.

TAOISTISK QI GONG 💚

- STINA ANDERSSON

Du bjuds in i en inre och yttre värld av energi, Qi gong, som förenar kropp, själ och ande. Qigong är läran om den universella energin, människans relation till denna energi samt hur man använder energin för att växa spirituellt och bibehålla och öka hälsan. Qi gong kan översättas med ”energi genom arbete”

Du kommer att guidas genom en taoistisk Qi Gong form, där dina medvetna, kraftfulla och fokuserade rörelser skapar ett flöde som läker, löser upp och frigör energi. Den taoisktiska qi gongen är mjuk och inkännande, samtidigt kraftfull. Den rymmer ibland ganska krävande visualiseringar och mentalt energiarbete -många som utövar qi gong upplever ett stort inre lugn och en närmare kontakt med sig själv.
Stina Andersson är lärare inom Qi gong, klassisk Buddhistisk mindfullness, Ayurvedisk livsstilsrådgivare och utbildad inom shamansk energimedicin. Stina fann Qi Gong då hon själv gick igenom en tid av stora påfrestningar, och en sorg att lämna kampsport ersattes av en lycka att hitta hem i Qi Gong. Hon integrerar all denna urkunskap för att guida dig till läkning och ett högre medvetande. Läs mer här: www.vedamanagement.se

MANSCIRKEL 💚

- PETER JOHANSSON

Peter har flera års erfarenhet av ledarskap i olika former, han är
Certifierad självkänsla coach och utbildad inom Universal Heart.
Peter kommer framöver att arbeta som coach på Lesdership by heart.
Han har lång erfarenhet av mansretreats och är aktiv i en Mansgrupp.

Energin, stödet från andra män och den personliga utvecklingen är så givande inom mansarbetet säger Peter.
Manscirkeln kommer att handla om
att komma in och ner i i kroppen, in i hjärtat, hjärnan och connecta dessa tre. Att tacka och vörda alla dessa delar av oss.
Detta sker genom olika gruppövningar och speglingarSHAKTI YOGA & SHAMANIC SHAKING 💚

- FATIMA ABDEL AAL

Fatima är yoga lärare, danslärare och håller gudinne/ kvinnocirklar. Hennes stora kärlek till shamanismen följer henne genom hennes arbete och hon använder sig mycket av detta i sitt arbete
Fatima kommer att hålla shakti awakining/ shakti yoga där vi får dyka in i vår yin energi och lära oss mer om den feminina energin men vi berör även den maskulina energin och hur vi kan balansera dessa energier. Fokuset ligger på womb och hjärta, det spelar dock ingen roll vilket kön du är, alla är välkomna till klassen.

Shamanic shaking
I alla tider har man dansat för att släppa spänningar , oroligheter , rädslor et c, dans är helande. Vi kommer gå in på hur viktigt det är att vi skakar och vad detta gör med vår kropp . Vi kommer dansa och skaka till shamansk musik och Fatima kommer även att trumma och skallra in oss i dansen.

WALK ON WAWES AVSLUTNINGSKONSERT 💚

Walk on Waves består av fyra killar från Göteborg Oliver, Philippus, Anders och Gösta som tillsammans skapar en magisk feel-good blandning av Reggae/Soul/Pop. Deras mål med sin härliga musik är att sprida vibrationer av kärlek till planeten, livet och varandra.

Ayurvedisk Vegetarisk Matlagnings retreat med Yoga & Gong 22/8-23/8-20

”Min mat”, den mat vi kommer laga är maten tillsammans med yoga och meditation tagit mig från en smärtplågad kropp till ett friskt liv! Jag har inspirerats av Ayurvedan och den yogiska kosten!

Tillsammans med Atma Devpreet anordnar vi denna Kundaliniyoga, matlagningsretreat med avslappnande Gong. Vi kommer att vara på Basten Andrum, Atmas underbara yogaställe.

Vi lever i en utmanande tid och behovet att boosta vårt immunförsvar är stort! Vi kommer att vara en liten grupp och förutsättningarna är att du som kommer inte har några förkylningssymtom!

Maten vi äter ska vara full av kärlek, värme, Prana (livskraft) och omtanke från ”rot” till bord!

Har de senaste åren jobbat som Vegetarisk kock på bla Mangalam, Kärlingesund, Mullingstorp, Prodimas retreater på Sicilien och Ängsbacka Kursgård! Alltid med nöjda uppdragsgivare och matgäster! En ära att få jobba med det jag brinner för och älskar!

Själv är jag inte helt vegan men alla recept och det vi gör kommer att ha veganska alternativ där det behövs!
Jag har alltid älskat att laga mat, baka och odla! Innan jag mötte yogan åt jag en kost som till huvuddelen bestod av animaliska produkter, förvisso från egen gård och skog men min matsmältning var helt ur led!

När jag mötte KY blev det också naturligt att prova den yogiska kosten. Yogan förespråkar vegetarisk kost dvs mat som processas i vår kropp på mindre än 18 timmar. Längre ska inte maten vara kvar i kroppen då börjar det att läcka ut ämnen i vår kropp som egentligen ska lämna vår kropp. Allt kött tar 24 till över 30 timmar att processa i vår kropp.
Matsmältningen har en stor betydelse för hur vi mår och är tätt sammanlänkat med vårt immunförsvar. Ett bra mått på en fungerande matsmältning som stöder vårt immunförsvar är att man tömmer tarmen minst 1 gång per dag och då helst på morgonen. Allt annat räknas som "förstoppning" yogiskt sett!

Vi är alla olika och våra kroppar är olika bra på att ta hand om den föda vi stoppar i oss.

Kom och få inspiration till en skönare kropp ”att bo i”!


Under helgen kommer du att praktiskt få lära dig att laga mat med kryddor som främjar din hälsa och stödjer din kropp och matsmältning. Vi lagar 4 måltider tillsammans. Värmande närande mat med goda råa tillbehör samt goda röror och såser! Matlagningen varvas med Kundaliniyoga, föreläsning om kryddor och ett Ayurvediskt test för att se hur fördelningen mellan doshorna ser ut i dig just nu!

Övernattning i yogasal med medtagen luftmadrass/madrass och sängkläder.

Pris: 2700kr

Anmäl dig genom att skicka mail på tryggadyningen@hotmail.com och betala anmälningsavgift 500kr till konto 7618 13 00406 eller swish 070-6967803 märk med namn och matlagningskurs. Slutbetalning sker genom faktura som jag mailar.
Ett välkomstbrev kommer efter anmälan där du få mer detaljerad information.

Ljus och kärlek

Ransher Kaur Jansson
Int.Dipl. Kundaliniyogateacher and Gongmaster
Vegetarian Chef
Hemsida: www.halma.se

Kundaliniyoga HT September 2020 i Bastena Andrum

Om Kundaliniyoga.


En av de äldsta kända yogaformerna. Kundaliniyogan blev tillgänglig för västvärlden på 60 talet.

Yogi Bhajan en indisk yoga mästare vars mission och kall var att sprida denna yogaform till mänskligheten tog dessa tekniker med sig till väst (närmre bestämt USA). Kundaliniyogan med sina enkla tekniker och kraftfulla effekter skulle bli tillgängligt för så många människor som möjligt. Tiden vi lever i kräver ett stabilt sinne och ett starkt nervsystem, detta visste Yogi Bhajan.

Han refererade till kundaliniyogan som hushållsyoga. Med detta menade han att alla ska kunna utföra yoga......ung, gammal, vig stel, frisk eller sjuk. Kundaliniyogan ska du kunna implementera i din vardag. Du tar verktygen du får på yogamattan med dig in och ut i ditt liv.

I Kundaliniyogan finner du alla delar som traditionellt ingår i yoga: Kroppsställningar, rörelsemönster, andningstekniker, handpositioner, olika fokuseringstekniker, mantran (ljud och vibrationer) och meditationer.

Genom att utöva kundaliniyoga får du mer energi i ditt system. Du får en styrka till att klara livets alla utmaningar och svängningar. Du lär känna dig själv på djupet. Du skapar balans mellan anspänning och avslappning, en balans i ditt nervsystem. En mjukare smidigare kropp. Du får helt enkelt bättre hälsa såväl fysiskt som mentalt och emotionellt.

Kundaliniyogan är en kraftfull yogaform och jag vill gärna dela dessa fantastiska och effektfulla tekniker med just dig! Så kom och låt oss mötas på mattan.

Kostnad 1920:-/10 ggr du förbinder dig till hela terminen
Anmälan till bastenaandrum@outlook.com

Inbetalning till Bg 132-3583 senast en vecka innan kursstart.

Observera att anmälan är bindande.

Bra att veta: Mattor, filtar och kuddar finns på plats.

Har du några frågor är du varmt välkommen att mejla till bastenaandrum@outlook.com eller ringa mig på 0736158870.
Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet!

Sat Nam/Atma

Mediyoga HT September 2020 i Bastena Andrum

Uppstart Måndagen den 17/2-20 och 12 måndagar framåt (Uppehåll v 16/påsk)

Mediyoga

Ordet Yoga är sanskrit och betyder förening/balans. Yogan syftar till att skapa balans mellan kropp och själ.

Välkommen att möta dig själv på mattan i ett utforskande av din kropps möjligheter och gränser. Lär dig meditera och stilla ditt sinne.
Välkommen att hitta balans, lugn, välmående, harmoni i din yogapraktik, verktyg som du tar med dig i din vardag och applicerar i ditt liv.

Vad är Mediyoga?

Mediyoga är en terapeutisk yoga form med rötterna i den klassiska Kundaliniyogan. De delar som ingår i övningarna i passen är yogisk andning, fysiska positioner, fysiska rörelser, ögonposition och ljud/ mantran. I passet synkroniserar vi dessa delar, uppmärksammar känslan och upplevelsen i våra kroppar. Vi stretchar, sträcker ut kroppen, mjukar upp muskulaturen och ger samtidigt våra inre organ massage. Grunden och den röda tråden i träningen är andningen som sammanbinder de fysiska och mentala aspekterna. Stort fokus ligger på andetaget, vår förbindelselänk till livet självt. Alla övningarna har en gemensam grund men anpassas utifrån varje individs förmåga och kapacitet. ALLA kan utöva Mediyoga. Antingen på matta eller på stol. Tillsammans anpassar vi träningen efter just din kropps eventuella begränsningar eller möjligheter.
Inga förkunskaper krävs.

Kostnad 1920:-/10 ggr.

Inbetalning till Bg 132-3583 senast en vecka innan kursstart.

Anmälan till bastenaandrum@outlook.com

Observera att din anmälan är bindande.

 

Bra att veta: Mattor, filtar och kuddar finns på plats.

Har du några frågor är du varmt välkommen att antingen mejla eller ringa mig på 0736158870.
Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet!

Sat Nam/Atma

 

 

Ny terminsuppstart till hösten 2020 Knäred

OBS: Detta event äger rum i Knäred

Adress: Sjöredsvägen 17

31020 Knäred


Ordet Yoga är sanskrit och betyder förening/balans. Yogan syftar till att skapa balans mellan kropp och själ.

Välkommen att möta dig själv på mattan i ett utforskande av din kropps möjligheter och gränser. Lär dig meditera och stilla ditt sinne.
Välkommen att hitta balans, lugn, välmående, harmoni i din yogapraktik, verktyg som du tar med dig i din vardag och applicerar i ditt liv.

Vad är Mediyoga?

Mediyoga är en terapeutisk yoga form med rötterna i den klassiska Kundaliniyogan. De delar som ingår i övningarna i passen är yogisk andning, fysiska positioner, fysiska rörelser, ögonposition och ljud/ mantran. I passet synkroniserar vi dessa delar, uppmärksammar känslan och upplevelsen i våra kroppar. Vi stretchar, sträcker ut kroppen, mjukar upp muskulaturen och ger samtidigt våra inre organ massage. Grunden och den röda tråden i träningen är andningen som sammanbinder de fysiska och mentala aspekterna. Stort fokus ligger på andetaget, vår förbindelselänk till livet självt. Alla övningarna har en gemensam grund men anpassas utifrån varje individs förmåga och kapacitet. ALLA kan utöva Mediyoga. Antingen på matta eller på stol. Tillsammans anpassar vi träningen efter just din kropps eventuella begränsningar eller möjligheter.
Inga förkunskaper krävs.

Anmälan sker till bastenaandrum@outlook.com
Vid frågor ring 0736158870
Kostnad 1920:-/10 ggr Betalas in till Bg 132-3583 eller till Swish 1233579034 senast en vecka innan kursstart.
Plats Blankeredsgården i Knäred

Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet/ Atma

Kundaliniyogakurs The Seven heavy Heroes Framflyttat till hösten 2020

 

OBS Kursen äger rum på Omegahälsan

Omegahälsan

Planteringsvägen 198

25269 Helsingborg

Åtta veckors kundalinyogakurs

För dig som är ny inför kundaliniyogan har vi en genomgång i de viktigaste grunderna vid första träffen.
För dig som utövat kundaliniyoga över en tid finns det nu möjlighet att ta din praktik till nästa nivå under denna 8 veckors kurs.
Under dessa veckor kommer vi tillsammans att dyka lite djupare i kundaliniyogan.
Denna kurs tar avstamp i Guru Meher Khalsas metod att arbeta med känslor. SOS metoden "Senses of the soul".
Vi har sju "grundkänslor" Rädsla, Lust, Ilska, Depression, Sorg, Skam och Skuld. Guru Meher kallar dem för "The seven heavy heroes" och det är precis vad de är. Hjältar.
Dessa känslor bringar ett budskap till oss/ ett budskap från vår själ om ett djupt mänskligt behov som vill bli mött, sett, hållet och tillfredsställt.
Under sju träffar arbetar vi igenom alla "seven heavy heroes", en känsla åt gången med relaterad kriya (pass) och meditation.
Åttonde träffen summerar vi resan genom de olika känslorna.

Om Kundaliniyoga.

En av de äldsta kända yogaformerna. Kundaliniyogan blev tillgänglig för västvärlden i slutet av 60 talet.

I Kundaliniyogan finner du alla delar som traditionellt ingår i yoga: Kroppsställningar, rörelsemönster, andningstekniker, handpositioner, olika fokuseringstekniker, mantran (ljud och vibrationer) och meditationer.

Genom att utöva kundaliniyoga får du mer energi i ditt system. Du får en styrka till att klara livets alla utmaningar och svängningar. Du lär känna dig själv på djupet. Du skapar balans mellan anspänning och avslappning, en balans i ditt nervsystem. En mjukare smidigare kropp. Du får helt enkelt bättre hälsa såväl fysiskt som mentalt och emotionellt.

Kundaliniyogan är en kraftfull yogaform och jag vill gärna dela dessa fantastiska och effektfulla tekniker med just dig! Så kom och låt oss mötas på mattan.

Anmälan till bastenaandrum@outlook.com
Kostnad 1360:-/8 ggr. Inbetalning till swish 1233579034 eller till Bg 132-3583 senast en vecka innan kursstart.

Sat Nam/ Atma

Gongbad 2020 I Bastena Andrum & Yoga By Atma

Varmt välkommen att "bada" i gongens djupt avslappnande, läkande ljudvågor och vibrationer. Vi inleder gongbadet med ett mjukt yogapass. Därefter lägger du dig till ro på din matta och bara tar emot gongens kärleksfulla läkande vibrationer.

Gongens ljud och vibrationer skapar en djup avspänning och avslappning i såväl kropp som sinne, vågorna tar dig med på en resa i ditt inre landskap. Vibrationerna hjälper dig att släppa eventuella blockeringar du bär på.

Efteråt finns det... tid till integrering av upplevelsen i stillhet eller reflektion och eventuella frågor. Det bjuds på te och yogi snacks.

Anmälan via mejl bastenaandrum@outlook.com
Kostnad 300:- betalas till swisch 1233579034 eller Bg 132-358
Observera att din anmälan är bindande.

Yogi Bahjan om gongen:

"The gong is very simple. It is an inter vibratory system. It is the sound of creativity itself. One who plays the gong plays the universe. The gong is not an ordinary thing to play. Out of it came all music, all sounds and all words. The sound of the gong is the nucleus of the word. The gong is not a musical instrument, nor a drum. The gong is a beautiful reinforced vibration. The gong is like a multitude of strings, as if played with a million strings. The gong is the only tool with which you can produce this combination of space vibrations".

Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet/Atma

Kvinnocirkel The sacred room 2020

Bastena Andrum & Yoga By Atma bjuder in dig i kvinnocirkeln. Du ska vara så hjärtans välkommen in i det heliga rummet, ett tryggt och hållet space där vi möts i kärlek och kvinnokraft. Bortom titlar, roller och yttre attribut. Här möts vi i hjärtat av vårt sanna varande. Tillitsfullt och tryggt kan vi dela med oss från hjärtat till varandra. Vi öppnar upp våra hjärtan och kommer samman i cirkeln. Var och en får sin tid och sitt utrymme.
För att öppna upp, frigöra vår kraft och våga släppa taget använder vi oss bl a av olika övningar, meditationer, sång och dans.

Vi börjar med en meditation för att koppla samman vår energi och landa in i And- rummet där vi ska spendera en kärleksfull kväll tillsammans.
Vi håller cirkeln liten och imtim, så maxantal deltagare är 8.

Kostnad 300:-

Betalningsker till Swisch 1233579034 eller Bg 132-3583 senast dagen innan evenemanget.

Anmälan antingen via sms till 0736158870 då skriver du "Kvinnocirkel" samt hur många som kommer. Eller via mejl till bastenaandrum@outlook.com

Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet/Atma