Gratis prova på Kundaliniyoga och Mediyoga inför HT 2109 den 8/9-19 kl.10.00-12.30

Introduktion och prova på tillfälle. Introduktion för dig som är helt ny inför Mediyoga och Kundaliniyoga. Vi går tillsammans igenom grunderna i dessa två yogaformer.
Prova på tillfälle även för dig som gått någon/några terminer eller är relativt ny, kanske vill du fortsätta med Mediyoga, eller kanske vill du gå över till Kundaliniyogan som är lite mer krävande. Detta tillfälle ger dig möjlighet att känna in vilken klass du vill gå i höst.
Ett härligt tillfälle också att bara yoga tillsammans med andra, att hänga kvar efter klasserna för lite yogisnacks och snack.
 
Välkommen med din anmälan till bastenaandrum@outlook.com senast den 31/8-19
Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet
Sat Nam/ Christina

Mediyoga HT med start den 16/9-19 Kl 19.00-20.15

Mediyoga

Ordet Yoga är sanskrit och betyder förening/balans. Yogan syftar till att skapa balans mellan kropp och själ.

Välkommen att möta dig själv på mattan i ett utforskande av din kropps möjligheter och gränser. Lär dig meditera och stilla ditt sinne.
Välkommen att hitta balans, lugn, välmående, harmoni i din yogapraktik, verktyg som du tar med dig i din vardag och applicerar i ditt liv.

Vad är Mediyoga?

Mediyoga är en terapeutisk yoga form med rötterna i den klassiska Kundaliniyogan. De delar som ingår i övningarna i passen är yogisk andning, fysiska positioner, fysiska rörelser, ögonposition och ljud/ mantran. I passet synkroniserar vi dessa delar, uppmärksammar känslan och upplevelsen i våra kroppar. Vi stretchar, sträcker ut kroppen, mjukar upp muskulaturen och ger samtidigt våra inre organ massage. Grunden och den röda tråden i träningen är andningen som sammanbinder de fysiska och mentala aspekterna. Stort fokus ligger på andetaget, vår förbindelselänk till livet självt. Alla övningarna har en gemensam grund men anpassas utifrån varje individs förmåga och kapacitet. ALLA kan utöva Mediyoga. Antingen på matta eller på stol. Tillsammans anpassar vi träningen efter just din kropps eventuella begränsningar eller möjligheter.
Inga förkunskaper krävs.

Kostnad 1920:-/12 ggr

Anmälan till bastenaandrum@outlook.com

Observera att din anmälan är bindande

 

Bra att veta: Mattor, filtar och kuddar finns på plats

Har du några frågor är du varmt välkommen att antingen mejla eller ringa mig på 0736158870.
Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet!

Sat Nam Christina

 

 

Kundaliniyoga HT med start den 17/9-19 Kl 19.00-20.15

Om Kundaliniyoga.

En av de äldsta kända yogaformerna. Kundaliniyogan blev tillgänglig för västvärlden på 60 talet.

Yogi Bhajan vars mission och kall var att sprida denna yogaform till mänskligheten tog dessa tekniker med sig till väst (närmre bestämt USA). Kundaliniyogan med sina enkla tekniker och kraftfulla effekter skulle bli tillgängligt för så många människor som möjligt. Tiden vi lever i kräver ett stabilt sinne och ett starkt nervsystem, detta visste Yogi Bhajan.

Han refererade till kundaliniyogan som hushållsyoga. Med detta menade han att alla ska kunna utföra yoga......ung, gammal, vig stel, frisk eller sjuk. Kundaliniyogan ska du kunna implementera i din vardag. Du tar verktygen du får på yogamattan med dig in och ut i ditt liv.

I Kundaliniyogan finner du alla delar som traditionellt ingår i yoga: Kroppsställnngar, rörelsemönster, andningstekniker, handpositioner, olika fokuseringstekniker, mantran (ljud och vibrationer) och meditationer.

Genom att utöva kundaliniyoga får du mer energi i ditt system. Du får en styrka till att klara livets alla utmaningar och svängningar. Du lär känna dig själv på djupet. Du skapar balans mellan anspänning och avslappning, en balans i ditt nervsystem. En mjukare smidigare kropp. Du får helt enkelt bättre hälsa såväl fysiskt som mentalt och emotionellt.

Kostnad 1920:-/12 ggr

Anmälan till bastenaandrum@outlook.com senast den 2/9-19

Observera att din anmälan är bindande


Bra att veta: Mattor, filtar och kuddar finns på plats.

Har du några frågor är du varmt välkommen att antingen mejla eller ringa mig på 0736158870.
Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet!

Sat Nam Christina

Gongbad Ny datum inom kort

Varmt välkommen att "bada" i gongens djupt avslappnande, läkande ljudvågor och vibrationer. Vi inleder gongbadet med ett mjukt yogapass. Därefter lägger du dig till ro på din matta och bara tar emot gongens kärleksfulla läkande vibrationer.

Gongens ljud och vibrationer skapar en djup avspänning och avslappning i såväl kropp som sinne, vågorna tar dig med på en resa i ditt inre landskap. Vibrationerna hjälper dig att släppa eventuella blockeringar du bär på.

Efteråt finns det... tid till integrering av upplevelsen i stillhet eller reflektion och eventuella frågor. Det bjuds på te och yogi snacks.

Anmälan via mejl bastenaandrum@outlook.com
Kostnad 300:- betalas till swisch 1233579034 eller Bg 132-358
Observera att din anmälan är bindande.

Yogi Bahjan om gongen:

"The gong is very simple. It is an inter vibratory system. It is the sound of creativity itself. One who plays the gong plays the universe. The gong is not an ordinary thing to play. Out of it came all music, all sounds and all words. The sound of the gong is the nucleus of the word. The gong is not a musical instrument, nor a drum. The gong is a beautiful reinforced vibration. The gong is like a multitude of strings, as if played with a million strings. The gong is the only tool with which you can produce this combination of space vibrations".

Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet/ Christina

Mindfree Sundays 29/9, 27/10, 24/11 kl 08.30-11.00

Mindfree Sunday

Bastena And- rum välkomnar dig till Mindfree Sunday i höst. En söndag i månaden fram till december ses vi för ett par timmars härlig samvaro och medveten närvaro. Träffarna kommer att innehålla meditation, sång, dans, rörelse, yoga. Varje söndag har sitt eget upplägg och program.
Morgonen inleds med en gemensam meditation, och avslutas med en djupavslappning. Däremellan kommer innehållet att variera. Någon söndag är det kanske meditation i rörelse, en annan mantrameditation. En av gångerna blir det ett yogapass en annan en tur i skogen i medveten närvaro....os v.

Efter avslutande djupavslappning äter vi tillsammans en god (vegansk och glutenfri frukost) och delar med oss om morgonens upplevelser.

Ge dig själv en härlig energiboost när vi går in i hösten, denna vackra årstid som naturligt får oss att vända oss inåt och låta tillvaron bli lite stillsammare. En tid för rekreation och återhämtning.

Kostnad 300:-
Anmälan till bastenaandrum@outlook.com

Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet/ Christina

Kvinnocirkel hösten/vintern 2019

Bastena And- Rum bjuder in dig till kvinnocirkel/ meditationskväll.

En kväll där vi möts i kärlek och kvinnokraft, bortom titlar, roller och yttre attribut. Vi möts i hjärtat i vårt sanna varande. Tillsammans skapar vi ett sacred space, ett kärleksfullt och tillåtande And- Rum där vi tryggt och tillitsfullt kan dela med oss till varandra. Vi mediterar tillsammans och öppnar upp våra hjärtan. Vi kommer samman i cirkel och samtalar, var och en får sin tid och sitt utrymme.
För att öppna upp och frigöra vår kraft kommer vi även att använda oss av musik och sång.

Vi börjar med fika och landar in i And- rummet där vi ska spendera en kärleksfull kväll tillsammans.
Vi håller cirkeln liten och imtim, så maxantal deltagare är 10.

Kostnad 300:-

Betalning sker till Swisch 1233579034 eller Bg 132-3583 senast dagen innan evenemanget.

Anmälan antingen via sms till 0736158870 då skriver du "Kvinnocirkel" samt hur många som kommer. Eller via mejl till bastenaandrum@outlook.com

Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet/Christina

Skapa ditt eget Mala i tystnad och stillhet hösten/vintern 2019

Ett Mala är ett smycke/ Radband som används inom yoga och vid meditation.

Malan kan även användas endast som ett vackert kraftfullt smycke att hänga kring din hals.

När jag trär/knyter mina Malas upprepar jag mitt mantra/ min intention för varje pärla jag trär på och varje knut jag knyter. Det gör skapandet av Malan till en meditativ process.

I denna workshop får du möjlighet att själv uppleva denna meditativa skapandeprocess.

Workshopen inleds med information om Malas, samt hur du kan använda ditt Mala vid meditation. Därefter guidar Christina oss in i en meditation där vi stillar ner oss och känner in vilket mantra/intention vi vill väva in i vårt Mala.

Det kommer att finnas många vackra, härliga kristaller/pärlor att välja mellan. Låt ditt hjärta guida dig till vilka du väljer till just ditt Mala.

Kostnad 1200:-

Betalas till swish 1233579034 eller bankgiro 132-3583

Fika ingår.

Max deltagarantal 10 personer.

Anmälan till bastenaandrum@outlook.com

Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet/Christina

 

 

 

 

Throat Lotus Workshop återkommer till våren 2020

Varmt välkomna till en workshop till livemusik, där vi öppnar upp för flödet i halsen, så att våra röster kan blomma ikapp med majgrönskan! Anna och Joakim kommer att guida dig igenom Kundaliniyogapasset "Throat lotus kryia" som öppnar för kraften i din röst följt av ett gongbad då du får vila och låta gongens vibrationer skölja igenom hela ditt system. Vi kommer också att fördjupa oss i mantrachanting då du får ta emot nycklar som ger dig tillgång till din unika röst.

Vi heter Joakim och Anna och arbetar som musiker och kundaliniyogalärare. Vi bor i bokskogen i hjärtat av Skåne där vi tillsammans driver Satmander Yoga. Vårt spirituella namn är Satmander som betyder sanningens tempel. Vi brinner för att supporta andra att resa sitt eget tempel av sanning och att därifrån leva sin dröm. Då ljudvibration, musik och mantrasång är vår specialitet och då Anna arbetat som sångpedagog och röstcoach sedan 18 år tillbaka ligger vårt fokus naturligt på ljudets läkande kraft och på att hjälpa andra att hitta kraften i den egna rösten.

Plats: Bastena And- Rum
Tid: 2019 Kl. 11.00- 14.00
Pris: 395:- Betalning till swisch 1233579034 eller kontant på plats.
Fika: Ingår, vi håller en liten paus efter halva tiden.
Boka din plats via mejl till bastenaandrum@outlook.com
Observera att din anmälan är bindande.

Väl mött i kärleksfull vänlighet
Anna och Joakim Satmander
Christina och Stefan Bastena And- Rum.