Workshop Skapa ditt 2020 29/12-19 Kl 17.00-21.00


Snart är det dags att säga farväl till 2010 som varit ett händelserikt och omtumlande år för många av oss. Att säga farväl innebär också att vi kan välja att släppa taget om det vi inte önskar att ta med oss in i det nya året, det som tjänat ut sitt syfte och inte gagnar oss längre.
Denna kväll välkomnar vi det nya och öppnar upp för vår fulla potential och kraft. Vi bjuder in det vi önskar och längtar efter.
I två gemensamma meditationer släpper vi taget om det gamla,
öppnar upp och gör plats för det nya.

När vi genom meditation, en vacker ceremoni släppt taget och banat väg för nytt skapar vi var och en vår egna visionboard/dreamboard. Det kommer finnas massor med spännande material att använda och det är endast din kreativitet som sätter gränserna för det du vill skapa. Skapa och manifestera din personliga dreamboard inför ditt 2020.

Max deltagarantal 8 personer.
Anmälan till bastenaandrum@outlook.com senast den 20/12- 19

Kostnad 400:- Swish till 1233579034 eller Bg 132-3583
Fika och material ingår i workshopen

Väl mött i kärleksfull vänlighet/ Atma och Stefan

Gongbad & Yoga Nidra. 30/12- 19 Kl 18.30-20.00

OBS Eventet äger rum i Halmstad på Hertig Knutsgatan 39.

Passet inleds med några mjuka yogasekvenser. Därefter lägger du dig på din matta och vägleds in i Yoga Nidra. (Djupavslappning)
Du sätter din intention inför 2020.
Släpper taget, badar i gongens transformerande, helande, läkande och djupt avslappnande vibrationer.

Efteråt serveras det te & yogisnacks. Det finns även utrymme för frågor och funderingar.

Pris: 300:- betalas till swish 1233579034 eller kontant på plats med jämna pengar.

Anmälan på bokadirekt.se eller via mejl till bastenaandrum@outlook.com

Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet/ Atma
www.bastenaandrum.se

Pop Up Kundaliniyoga Januari 2020 16 e och 30 e Kl 18.30-20.00

Välkommen på två tillfällen POP UP YOGA

OBS Eventen äger rum i Halmstad på Hertig Knutsgatan 39 

Kundaliniyoga är en dynamisk form av yoga som omfattar kroppsställningar, rörelsemönster, handpositioner, andningstekniker, fokuseringstekniker, mantran (ljud/vibrationer) och olika typer av meditationer.
Kundaliniyoga är ett enhetligt och holistiskt system som ger energi, självkännedom och hälsa, såväl fysiskt, mentalt som emotionellt. Den bidrar till att skapa balans mellan anspänning och avslappning, och passar för alla åldrar och fysiska förutsättningar.
Kundaliniyogan är tusentals år gammal, och kom till västvärlden i slutet av 60-talet, då Yogi Bhajan (en indisk yogisk mästare) bestämde sig för att lära ut de dittills hemliga teknikerna.
(Texten är hämtad från SKY)

Kom och prova dessa kraftfulla tekniker tillsammans med mig. Du anmäler dig på bokadirekt.se

Eller via mejl till bastenaandrum@outlook.com

Pris: 160:- / tillfälle betalas till swish 1233579034 eller kontant på plats med jämna pengar.

Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet/ Atma
BastenaAndrum & Yoga By Atma
www.bastenaandrum.se

Kundaliniyoga VT Februari 2020

Om Kundaliniyoga.

En av de äldsta kända yogaformerna. Kundaliniyogan blev tillgänglig för västvärlden på 60 talet.

Yogi Bhajan en indisk yoga mästare vars mission och kall var att sprida denna yogaform till mänskligheten tog dessa tekniker med sig till väst (närmre bestämt USA). Kundaliniyogan med sina enkla tekniker och kraftfulla effekter skulle bli tillgängligt för så många människor som möjligt. Tiden vi lever i kräver ett stabilt sinne och ett starkt nervsystem, detta visste Yogi Bhajan.

Han refererade till kundaliniyogan som hushållsyoga. Med detta menade han att alla ska kunna utföra yoga......ung, gammal, vig stel, frisk eller sjuk. Kundaliniyogan ska du kunna implementera i din vardag. Du tar verktygen du får på yogamattan med dig in och ut i ditt liv.

I Kundaliniyogan finner du alla delar som traditionellt ingår i yoga: Kroppsställningar, rörelsemönster, andningstekniker, handpositioner, olika fokuseringstekniker, mantran (ljud och vibrationer) och meditationer.

Genom att utöva kundaliniyoga får du mer energi i ditt system. Du får en styrka till att klara livets alla utmaningar och svängningar. Du lär känna dig själv på djupet. Du skapar balans mellan anspänning och avslappning, en balans i ditt nervsystem. En mjukare smidigare kropp. Du får helt enkelt bättre hälsa såväl fysiskt som mentalt och emotionellt.

Kundaliniyogan är en kraftfull yogaform och jag vill gärna dela dessa fantastiska och effektfulla tekniker med just dig! Så kom och låt oss mötas på mattan.

Kostnad 1920:-/12 ggr du förbinder dig till hela terminen
Anmälan till bastenaandrum@outlook.com

Inbetalning till Bg 132-3583 senast en vecka innan kursstart.

Observera att anmälan är bindande.

Bra att veta: Mattor, filtar och kuddar finns på plats.

Har du några frågor är du varmt välkommen att mejla till bastenaandrum@outlook.com eller ringa mig på 0736158870.
Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet!

Sat Nam/Atma

Mediyoga VT Februari 2020

Mediyoga

Ordet Yoga är sanskrit och betyder förening/balans. Yogan syftar till att skapa balans mellan kropp och själ.

Välkommen att möta dig själv på mattan i ett utforskande av din kropps möjligheter och gränser. Lär dig meditera och stilla ditt sinne.
Välkommen att hitta balans, lugn, välmående, harmoni i din yogapraktik, verktyg som du tar med dig i din vardag och applicerar i ditt liv.

Vad är Mediyoga?

Mediyoga är en terapeutisk yoga form med rötterna i den klassiska Kundaliniyogan. De delar som ingår i övningarna i passen är yogisk andning, fysiska positioner, fysiska rörelser, ögonposition och ljud/ mantran. I passet synkroniserar vi dessa delar, uppmärksammar känslan och upplevelsen i våra kroppar. Vi stretchar, sträcker ut kroppen, mjukar upp muskulaturen och ger samtidigt våra inre organ massage. Grunden och den röda tråden i träningen är andningen som sammanbinder de fysiska och mentala aspekterna. Stort fokus ligger på andetaget, vår förbindelselänk till livet självt. Alla övningarna har en gemensam grund men anpassas utifrån varje individs förmåga och kapacitet. ALLA kan utöva Mediyoga. Antingen på matta eller på stol. Tillsammans anpassar vi träningen efter just din kropps eventuella begränsningar eller möjligheter.
Inga förkunskaper krävs.

Kostnad 1920:-/12 ggr.

Inbetalning till Bg 132-3583 senast en vecka innan kursstart.

Anmälan till bastenaandrum@outlook.com

Observera att din anmälan är bindande.

 

Bra att veta: Mattor, filtar och kuddar finns på plats.

Har du några frågor är du varmt välkommen att antingen mejla eller ringa mig på 0736158870.
Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet!

Sat Nam/Atma

 

 

Vibrera dig hem/Mantra workshop 2020

Alla kan sjunga! JA det är sant, vi kan alla sjunga!

Bastena And- Rum bjuder in till en miniworkshop där vi mediterar, sjunger/chantar tillsammans, där vi öppnar upp, förankrar oss i vår högsta medvetenhet och i vårta hjärtan.

Mantrasång vibrerar oss i kontakt med vår själ, vibrerar oss hem och in i vårt innersta center.

Ordet mantra betyder ”projektion i sinnet”, alternativt ”tanken som befriar och skyddar” det är sammansatt av orden MAN (sinne eller att tänka) och TRAI (våglängd eller att skydda/befria från den yttre världens illusioner)
Ljud är vibration. Allting i universum är på ett plan vibration. Vibration är rörelse. Modern forskning inom fysiken tyder på att materiens minsta beståndsdelar: elektroner och kvarkar är uppbyggda i form av små vibrerande strängar. Vi skulle då med andra ord bestå av idel vibrerande strängar. Så vår kropp skulle med lite fantasi kunna liknas vid en gitarr med oändligt många strängar att spela på och stämma.

Att mässa/ sjunga ett mantra är en flera tusen år gammal tradition. Att mässa/chanta ett mantra antingen tyst för dig själv eller högt är en metod för att lättare kontrollera och betrakta sina tankar. Att behålla fokus inom dig och ”bli ett med vibrationerna”.
Hela världen vibrerar, all materia alla ljud och alla tankar är vibrationer. Dessa vibrationer i världen och i dig själv påverkar din kropp på många olika sätt. Styrkan i mantrat sitter just i vibrationen, när du mässar/chantar sätter du vibrationer i rörelse som skapar en effekt på kroppen. Mässandet stimulerar bl.a. olika meridianpunkter i gommen, men också olika körtlar i hjärnan bl.a. hypofysen och tallkottkörteln som utsöndrar hormoner som skapar balans och harmoni i din kropp och ditt sinne.

Man kan säga att mantra är ett vetenskapligt språk som är relaterat till det högsta inom dig.
När vi gör det tillsammans blir vibrationerna än starkare och högre.

Kom som du är och vibrera med.

Efteråt äter vi ngt lätt och det finns utrymme för reflektioner och delningar.
Kostnad 300:- betalas in till bg 132-3583 eller till swisch 1233579034
Anmälan till bastenaandrum@outlook.com senast den 1/12-19

Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet
Sat Nam/Atma

Gongbad 2020

Varmt välkommen att "bada" i gongens djupt avslappnande, läkande ljudvågor och vibrationer. Vi inleder gongbadet med ett mjukt yogapass. Därefter lägger du dig till ro på din matta och bara tar emot gongens kärleksfulla läkande vibrationer.

Gongens ljud och vibrationer skapar en djup avspänning och avslappning i såväl kropp som sinne, vågorna tar dig med på en resa i ditt inre landskap. Vibrationerna hjälper dig att släppa eventuella blockeringar du bär på.

Efteråt finns det... tid till integrering av upplevelsen i stillhet eller reflektion och eventuella frågor. Det bjuds på te och yogi snacks.

Anmälan via mejl bastenaandrum@outlook.com
Kostnad 300:- betalas till swisch 1233579034 eller Bg 132-358
Observera att din anmälan är bindande.

Yogi Bahjan om gongen:

"The gong is very simple. It is an inter vibratory system. It is the sound of creativity itself. One who plays the gong plays the universe. The gong is not an ordinary thing to play. Out of it came all music, all sounds and all words. The sound of the gong is the nucleus of the word. The gong is not a musical instrument, nor a drum. The gong is a beautiful reinforced vibration. The gong is like a multitude of strings, as if played with a million strings. The gong is the only tool with which you can produce this combination of space vibrations".

Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet/Atma

Aquarian Sadhana 2020

Sat Nam vackra själ

Varmt välkommen till det viktigaste mötet, mötet med dig själv/din själ.

Amrit Vela, tiden innan solen gått upp (vi flyttar fram tiden en aning)

Amrit Vela är tiden när slöjorna mellan världarna är som tunnast, tiden när pranan är som starkast, tiden innan världen vaknat. Vårt sinne är orört och utan intryck.

Tiden för ett heligt möte med din själ. I denna tid samlas vi till Aquarian Sadhana en av kundaliniyogans traditioner, fundamentet i Kudaliniyogan.

En morgonceremoni där du avsätter tid till mötet med dig själv, sätter din intention för dagen, stärker dig till både kropp och själ så att du är redo att möta världen i kraft, närvaro, harmoni, glädje och sanning.

Vi inleder med att läsa Japji (själens sång). Därefter gör vi en stärkande kriya efterföljt av Mantrameditioner. Vi sjunger/chantar tillsammans, öppnar upp och förankrar oss i medvetenhet och i hjärtat.

I kundaliniyogatraditionen bär vi vita kläder för att stärka vårt energifält/aura

Vi bär turban för att hålla vår energi och fokus.

Du klär dig som du vill, gärna ljusa kläder.

Efter Sadhana äter vi en god näringsrik frukost tillsammans

Kostnad: Sadhana är gratis/ donationsbaserat vill du donera ngt swischa till 0736158870

 

Varmt varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet

Sat Nam/Atma

Kvinnocirkel The sacred room 2020

Bastena Andrum & Yoga By Atma bjuder in dig i kvinnocirkeln. Du ska vara så hjärtans välkommen in i det heliga rummet, ett tryggt och hållet space där vi möts i kärlek och kvinnokraft. Bortom titlar, roller och yttre attribut. Här möts vi i hjärtat av vårt sanna varande. Tillitsfullt och tryggt kan vi dela med oss från hjärtat till varandra. Vi öppnar upp våra hjärtan och kommer samman i cirkeln. Var och en får sin tid och sitt utrymme.
För att öppna upp, frigöra vår kraft och våga släppa taget använder vi oss bl a av olika övningar, meditationer, sång och dans.

Vi börjar med en meditation för att koppla samman vår energi och landa in i And- rummet där vi ska spendera en kärleksfull kväll tillsammans.
Vi håller cirkeln liten och imtim, så maxantal deltagare är 8.

Kostnad 300:-

Betalningsker till Swisch 1233579034 eller Bg 132-3583 senast dagen innan evenemanget.

Anmälan antingen via sms till 0736158870 då skriver du "Kvinnocirkel" samt hur många som kommer. Eller via mejl till bastenaandrum@outlook.com

Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet/Atma

Throat Lotus Workshop 2020

Varmt välkomna till en workshop till livemusik, där vi öppnar upp för flödet i halsen, så att våra röster kan blomma ikapp med majgrönskan! Anna och Joakim kommer att guida dig igenom Kundaliniyogapasset "Throat lotus kryia" som öppnar för kraften i din röst följt av ett gongbad då du får vila och låta gongens vibrationer skölja igenom hela ditt system. Vi kommer också att fördjupa oss i mantrachanting då du får ta emot nycklar som ger dig tillgång till din unika röst.

Vi heter Joakim och Anna och arbetar som musiker och kundaliniyogalärare. Vi bor i bokskogen i hjärtat av Skåne där vi tillsammans driver Satmander Yoga. Vårt spirituella namn är Satmander som betyder sanningens tempel. Vi brinner för att supporta andra att resa sitt eget tempel av sanning och att därifrån leva sin dröm. Då ljudvibration, musik och mantrasång är vår specialitet och då Anna arbetat som sångpedagog och röstcoach sedan 18 år tillbaka ligger vårt fokus naturligt på ljudets läkande kraft och på att hjälpa andra att hitta kraften i den egna rösten.

Plats: Bastena Andrum & Yoga By Atma
Tid: 2019 Kl. 11.00- 14.00
Pris: 395:- Betalning till swisch 1233579034 eller kontant på plats.
Fika: Ingår, vi håller en liten paus efter halva tiden.
Boka din plats via mejl till bastenaandrum@outlook.com
Observera att din anmälan är bindande.

Väl mött i kärleksfull vänlighet
Anna och Joakim Satmander
Atma och Stefan Nilsson/Bastena Andrum & Yoga By Atma

Mantrakonsert Sat Sisters 2020

Sat Sisters is a mantra band consisting of four women that has been playing together since summer 2017, performing mostly mantras from the kundaliniyoga tradition, but also mantras in sanskrit and own written material.
As the band name implies, Sat meaning Truth, the Sat Sister's mission is to spread and awaken the truth that cannot be spoken or described, but only directly felt and expressed. Following the path of love, Sat Sisters wishes to help the listener to dive deep within, connecting to your inner essence.
Sat Sisters has been playing at different yoga and meditation retreats and festivals such as Ängsbacka yoga festival.

Sat Sisters är ett band bestående av fyra kvinnor som har spelat tillsammans sedan sommaren 2017. De framför mantran fr&ar