Utbud

Retreat i Bastena And-Rum sommaren 2016.

Kundaliniyoga. Klasser och enskilda/ privata sessioner.

Mediyoga. Klasser och enskilda/ privata sessioner.

Mindfulnesskurser

Meditationsträffar

Mindful walks

Retreats

Workshops/events

NADA öronakupunktur

Coaching i grupp eller enskilt.

Reikihealing/behandling

Kvinnocirklar

Skäddarsydda evenemang och kurser. För privatpersoner och företag.

 

MEDIYOGA

Mediyoga är en terapuetisk yogaform med sina rötter i Kundaliniyogan. Den binder samman mångtusenåriga yogiska erfarenheter med den moderna medicinska kunskapen. 

Mediyoga är till för alla. Yogan är mjuk och inkännande, med enkla rörelser och positioner. Övningarna utförs på matta alternativt sittandes på stol. Vi anpassar rörelserna helt efter din kropps förmågor, möjligheter och eventuella  begränsningar. 

Stort fokus ligger på den medvetna yogiska andningen. Olika koncentrationstekniker som handpositioner, ögonposition, ljudning/mantran fördjupar upplevelsen och effekten av yogapasset. Varje pass avslutas med meditation.

Mediyoga är djupverkande, avstressande, lugnande och balanserande för kropp och sinne. Denna yogaform används också på vårdcentraler runt om i landet.

Det bedrivs kontinuerligt forskning omkring Mediyogan och dess effekter.

 

MINDFULNESSKURSER

5 veckors kursen är en kurs i studiecirkelsform, dels för dig som är nybörjare i mindfulness men också för dig som vill friska upp din kunskap och egen praktik i mindfulness. Vi använder oss av och utgår från Ola Schenströms bok Mindfulness i vardagen. Boken beskriver på ett enkelt sätt vad mindfulness är och hur vi kan använda oss av det i vårt dagliga liv. Vi träffas en gång i veckan och mediterar tillsammans, samt går igenom veckans tema (från boken). Deltagarna tränar själva på daglig basis mellan träffarna. Allt material förutom boken ingår i kursen. Boken kan du beställa själv genom te x Bokus eller Adlibris. Önskar du hjälp med att beställa boken ordnar vi det.

8 veckors kursen är en fördjupning/fortsättning i mindfulness, upplägget är detsamma som 5 veckorskursen med gemensamma träffar en gång i veckan. Fördjupningskursen lägger dock mer tyngd på den egna träningen och att du för dagboksanteckningar för att följa din egen utveckling. Vi går djupare in på och utforskar mindfulness och mindfulnessträningen. Utöver "Mindfulness i vardagen"  tillkommer annan litteratur. Kursen avslutas med en endagsretreat som äger rum till största del i tystnad.

 

MEDITATIONSTRÄFFAR

Fristående träffar där vi ses och mediterar tillsammans i grupp och samtalar/delar om våra upplevelser. Temat för träffarna kan variera och vi använder oss av olika meditationstekniker.

 

 MINDFUL WALKS

Promenader i naturen där vi känner in den läkande kraften som moder jord besitter. Vi upplever med alla våra sinnen....det som är i oss och runt omkring oss, vår kropps rörelser, olika känslointryck, ljud, dofter, synintryck os v.

Vi stannar upp då och då, andas, rör oss tillsammans och mediterar.Tempot är långsamt och vi tar oss tid att landa i oss själva.

Som avslutning fikar vi och delar våra upplevlser omkring turen.

 

RETREATS

Vad är en retreat?

Att dra sig tillbaka i stillhet och till en lugn miljö, ge sig tid att vara med sig själv, utan yttre stimuli. En tid till att blicka inåt, en tid för eftertanke och reflektion.

Retreaterna innehåller egen tid till vila och rekreation men också gruppmeditationer och/eller mindful walks och yoga.

Våra retreater finns som halvdagar, hela dagar och över en helg.

Retreten äger rum på gården. Med boende ett par kilometer i från. Cyklar finns att tillgå, vid dåligt väder hämtar vi upp i bil.

Våra retreats hittar du under fliken Aktuellt när det är dags.

 

WORKSHOPS/EVENTS

Återkommande workshops. Kvinnocirkeln. Skapa ditt eget mala i tystnad och meditativ stillhet.

Andra workshops och evenemang ses under fliken Aktuellt.

 

NADA ÖRONAKUPUNKTUR

Akupunktur är en flera tusen år gammal behandlingsmetod som utvecklats i Kina. När man har studerat verkningsmekanismerna har man sett att akupunkturnålarna frisätter en rad ämnen som direkt påverkar viktiga delar av vår hjärna, i framförallt det som vi benämner som belöningssystemet.

Vad är NADA? 

En metod som utvecklades i USA under 70 talet. NADA användes då främst i behandling av abstinens vid olika beroendetillstånd.

NADA är/kan vara ett komplement till behandling av abstinensbesvär och sug i samband med te x  droger, alkohol, nikotin, läkemedel, sockersug os v. NADA används även i förbindelse med stressreducering, vid ångest, inre aggressioner och sömnbesvär. m.m.

 

REIKIHEALING/BEHANDLING

Vad betyder Reiki?

Reiki är Japanska och består av två ord: Rei som betyder "universiell" och ki som betyder "livsenergi". Motsvarande kinesiskans "chi" och Indiskans "prana".

Reiki är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Därför behandlar man ofta hela kroppen, även om man har besvär som begränsas till ett specifikt ställe/område.

När man ger reikibehandling lägger man händerna i olika positioner för att stärka livsenergin och aktivera den självläkande förmågan (som finns hos alla människor). Den fysiska beröringen aktiverar immunförsvaret och frigör våra "må bra hormoner" te x oxytocin. Reikin arbetar på flera plan samtidigt, den går även in i kroppens mer subtila energisystem som vid te x akupunktur och akupressur. Det finns även likheter med rosenterapi te x, som menar att smärtsamma minnen lagras i vår kropp i form av fysiska symptom som blockeringar,spänningar, värk och annat. Genom beröringen löser man upp spänningarna och klienten kan släppa taget om den bakomliggande orsaken till smärtan.

Under själva behandlingen ligger klienten påklädd med filtar på en brits, i en lugn och behaglig miljö. Behandlingen tar ca en timme. 

Reiki klassas idag som rehabliterande friskvård av skatteverket.

Vi är med i Reikiförbundet.

 

COACHANDE SAMTAL

Coaching i grupp eller enskilt med mindfulness som grund.

 

KVINNOCIRKLAR

Kvinnocirklar där vi tillsammans skapar ett Sacred space. Vi samtalar, mediterar, sjunger och dansar tillsammans. Höjer vår energi och hyllar urkvinnan i oss. Ett kärleksfullt, tillåtande, medkännande, hjärtligt space där vi hämtar och delar kraft.

Cirklarna kan bestå av olika teman.

I cirklen använder vi oss av en "talking angel", det innebär att när vi sitter i cirklen är det den som håller i "the talking angel" som har ordet och vi andra lyssnar in. The talking angel vandrar runt i cirklen så att var och en får sin tid och sitt space till att dela med sig.

Detta sätt att samtala i cirkel med en "talking stick" är en uråldrig tradition som använts i många ursprungsbefolkningar genom tiderna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Telefon  0736158870

Mejl bastenaandrum@outlook.com